POTPISAN SPORAZUM O SURADNJI IZMEĐU SVEUČILIŠTA U ZAGREBU I HRVATSKIH ŽELJEZNICA

Sporazum o suradnji između Sveučilišta u Zagrebu i Hrvatskih željeznica (HŽ) potpisali su danas u Maloj vijećnici Sveučilišta rektorica Helena Jasna Mencer i predsjednik Uprave HŽa Tomislav Josip Mlinarić.

Riječ je o sporazumu kojim će se poticati razvoj znanstvene i tehničke suradnje na području željezničkog prijevoza kako bi se poboljšalo poslovanje HŽ-a, izvijestila je nakon potpisivanja rektorica Mencer.

Sporazum je sklopljen za razdoblje do tri godine.

Po riječima Tomislava Josipa Mlinarića, suradnja HŽ-a i Sveučilišta odnosit će se na povećanje učinkovitosti HŽ-a, održavanje kvalitete usluga i organizacijsku pripremu u svjetlu europskih integracija.

Naime, kako je pojasnio Mlinarić, HŽ je pred velikim izazovima budući da se 2006. očekuje donošenje Zakona o željeznici koji će pred HŽ staviti velika iskušenja.

Stoga je za tu pripremu, po Mlinarićevu mišljenju, potreban angažman hrvatskih znanstvenika kako bi se ta tvrtka što bolje integrirala u Europsku uniju.

Potpisivanju sporazuma nazočni su bili dekani i prodekani fakulteta koji su obuhvaćeni projektima iz sporazuma, odnosno dekan Fakulteta brodogradnje i strojarstva Tonko Čurko, dekanica Fakulteta građevinarstva Dubravka Bjegović, prodekan Fakulteta prometnih znanosti Dragan Badanjak, te u ime HŽ-a direktor razvoja i investicija HŽ-a Hristo Sikavičev.

(Hina) xsdju yln

Pročitajte više