Potpisan ugovor o stambenim kreditima zaposlenima u visokom obrazovanju

MINISTAR znanosti i tehnologije Gvozden Flego, prorektor za poslovanje zagrebačkoga Sveučilišta Tihomir Hunjak i članica Uprave Zagrebačke banke Tea Martinčić potpisali su danas u Zagrebu ugovor o odobravanju stambenih kredita zaposlenicima znanosti i visokog obrazovanja zagrebačkog Sveučilišta.

Na osnovi ugovora znanstveni djelatnici imat će pristup povoljnijim, dugoročnim stambenim kreditima Zagrebačke banke za kupnju stana (izgradnju obiteljske kuće) ili potrebe adaptacije, odnosno proširenja postojećih stambenih objekata.

Kako je rekao prorektor Tihomir Hunjak, na taj način više od 8000 zaposlenika imat će priliku riješiti egzistencijalne probleme.

Uz povoljnije uvjete dobivanja kredita u odnosu na komercijalne, znanstvenim djelatnicima bit će odobravani dugoročni stambeni krediti po izuzetno povoljnoj kamatnoj stopi, uz jasno određene uvjete po kojima se ostvaruje pravo na njihovu realizaciju.

Najveći dio ugovorene kamatne stope za stambeni kredit subvencionira Ministarstvo, a, kako je pojasnio Flego, riječ je o dvotrećinskoj subvenciji. Dodao je kako se time želi stimulirati najbolje da u sustavu ostanu i sudjeluju u njegovu unaprjeđivanju.

Sve ponude i zahtjeve zaposlenika zaprimat će Sveučilište, a lista zaposlenika koji su ostvarili pravo na ostvarenje subvencioniranog kredita Sveučilište će objaviti na svojim službenim web stranicama.

Pročitajte više