Potpisan ugovor o suradnji dubrovačkih ljetnih igara i natjecanja "Čajkovski"

Intendant Dubrovačkih ljetnih igara Ivica Prlender i generalni direktor najuglednijeg glazbenog natjecanja na svijetu "Čajkovski" Andrey Scherbak večeras su u prostorima obnovljene Festivalske palače potpisali ugovor o zajedničkoj suradnji.

Temeljem toga ugovora u buduće će laureati natjecanja "Čajkovski" biti nagrađeni nastupom, odnosno solističkim koncertom na Dubrovačkim ljetnim igrama.

Intendant Dubrovačkih ljetnih igara Ivica Prlender kazao je kako je ta suradnja iznimnog značenja, jer se radi o neprijeporno najuglednijem natjecanju u glazbenom svijetu uopće.

Natjecanje "Čajkovski" ustanovljeno je 1958. i održava se svake četvrte godine u Moskvi i to u četiri kategorije: glasovir, violina, violončelo i solo pjevanje. Posebnost tog natjecanja je odabir glazbenog materijala i fokus na djela Čajkovskog, no repertoar uključuje i širok odabir skladbi - od klasika do suvremenih skladatelja.

Večeras potpisanim ugovorom omogućeno je i da hrvatski glazbeni stručnjaci postanu članovi žirija toga uglednog glazbenog natjecanja.

(Hina) hš mć

Pročitajte više