Potpredsjednica Argentine o pokušaju atentata: Živa sam zbog boga i djevice Marije

POTPREDSJEDNICA te bivša predsjednica Argentine Christina Fernandez de Kirchner (69) prvi put je javno komentirala pokušaj atentata na nju početkom rujna u Buenos Airesu. 

Kirchner je rekla da je živa "zbog boga i djevice Marije". Argentinska potpredsjednica kaže da ju je papa Franjo nazvao dan nakon pokušaja atentata kako bi je utješio, piše BBC.

"Osjećam da sam živa zahvaljujući bogu"

Tijekom jučerašnjeg sastanka sa svećenicima i časnim sestrama Kirchner je rekla da osjeća da je živa zahvaljujući bogu i djevici Mariji.

 

"Ako trebam zahvaliti bogu i Mariji, onda to trebam učiniti okružena svećenicima", rekla je argentinska potpredsjednica. Zahvalila je i Papi, koji je također Argentinac, jer ju je nazvao samo nekoliko sati nakon neuspjelog napada.

"Papa Franjo me nazvao rano sljedećeg dana. Razgovarali smo telefonski i rekao mi je da djelima mržnje i nasilja uvijek prethode riječi mržnje i nasilja", rekla je Kirchner.

Zbog pokušaja ubojstva Kirchner uhićeni 35-godišnjak i njegova 23-godišnja djevojka

Podsjetimo, pokušaj atentata se dogodio kada je Kirchner sa službenom pratnjom došla pred svoju kuću te ju je 35-godišnji Brazilac Fernando Sabag Montiel pokušao upucati iz neposredne blizine. No pištolj nije opalio. Navodno je bio napunjen s pet metaka.

Montiel i njegova 23-godišnja djevojka Brenda Uliarte optuženi su za pokušaj ubojstva, a oboje negiraju svoju upletenost u pokušaj atentata.

Montiel je prošle godine dobio kaznenu prijavu kada ga je u ožujku policija zaustavila u autu bez registracijskih oznaka. Kod njega je tada pronađena mačeta duga 35 centimetara.

Prema fotografijama objavljenima na društvenim mrežama, vidi se da 35-godišnjak na laktu ima tetovažu crnog sunca. Riječ je o nordijskom simbolu koji su preuzeli nacisti te okultno društvo Thule, koje su osnovali bogati aristokrati i koje je branilo nadmoć arijske rase. Od 1918. do 1922. grupa je počinila 300 političkih zločina, pokazuju podaci.

 

Pročitajte više