Potpredsjednik HSLS-a pozvao birače da glasaju za Kosor, Čehok najavio moguće sankcije

POTPREDSJEDNIK HSLS-a i predsjednik HSLS-a Zadarske županije Stanko Zrilić pozvao je danas birače svoje stranke u Zadarskoj županiji da u drugom krugu predsjedničkih izbora glasuju za HDZ-ovu kandidatkinju Jadranku Kosor.

Zrilić je na konferenciji za novinare rekao da će to predložiti i vrhu svoje stranke.

Međutim, predsjednik HSLS-a i predsjednička kandidatkinja Đurđa Adlešić na jutrošnjoj konferenciji za novinare u Zagrebu nisu željeli biračima sugerirati za koga da glasuju u drugom krugu predsjedničkih izbora.

Zrilić je rekao kako je vrijeme da u Hrvatskoj žena bude predsjednica države. "Vrijeme je da Hrvatska promijeni predsjednika. Kandidat Stjepan Mesić je ispucao svoj birački potencijal u prvom krugu, a držimo da tek dolazi prava kampanja i da će Stjepan Mesić izgubiti na kraju", rekao je Zrilić.

Za komentar istupa Stanka Zrilića zamolili smo predsjednika HSLS-a Ivana Čehoka, koji nam je kazao kako još uvijek ne zna što je točno rečeno na press konferenciji, te kako postoji mogućnost da je Zrilić iznio svoje privatni stav.

"Ali ako je pozvao glasače HSLS-a kao potpredsjednik stranke da glasaju za Jadranku Kosor, onda ćemo utvrditi njegovu stegovnu odgovornost." - izjavio je Čehok u razgovoru za Index.hr, pa dodao kako se ipak radi o izoliranom slučaju.

"Mi kao stranka smo vrlo jasno rekli da nećemo pozivati svoje birače da glasaju za bilo koga u drugom krugu predsjedničkih izbora." - dodao je Čehok.

Foto: FAH

Pročitajte više