Potpredsjednik Vlade Linić posjetio gradilište hotela "Dubrovnik Palace"

POTPREDSJEDNIK Vlade Slavko Linić s dubrovačkoneretvanskim županom Ivanom Šprljom i dubrovačkom gradonačelnicom Dubravkom Šuicom danas je u Dubrovniku posjetio gradilište hotela "Dubrovnik Palace" u vlasništvu Gorana Štroka, t.j. Grupacije Jadranski luksuzni hoteli.

Hotel s 307 soba i apartmana te kongresnim centrom od tisuću mjesta trebao bi biti otvoren do kraja godine, a radovi završeni do kraja listopada.

Potpredsjednik Vlade Slavko Linić kazao je kako je najvažnije da će hotel nakon otvorenja raditi cijele godine. Upozorio je kako kašnjenja s radovima na hotelima, kao što je na "Dubrovnik Palaceu", nisu dobra promidžba za turizam, ali da je ipak važno hotele uništene u ratu obnoviti i obogatiti novim sadržajem.

Gradonačelnica Dubravka Šuica kazala je kako želi podijeliti optimizam Gorana Štroka da će hotel biti završen ove kalendarske godine.

Budući da su u Dubrovniku smještajni kapaciteti prepolovljeni, obnova "Dubrovnik Palacea" bitno će pridonijeti povećanju turističke ponude, a grad Dubrovnik će dobiti veliki kongresni centar, rekla je gradonačelnica.

U obnovu "Dubrovnik Palacea" bit će uloženo oko 30 milijuna eura a obnova svake sobe stajat će sto tisuća eura.

Pročitajte više