Potpredsjedniku Sabora Milinoviću na autu ostavljena ispaljena čahura

DJELATNICI ličko-senjske Policijske uprave podnijeli su protiv nepoznatog počinitelja kaznenu prijavu zbog prijetnje jer je na automobilu potpredsjednika Hrvatskog sabora Darka Milinovića ostavio ispaljenu čahuru.

Policija je danas priopćila da je vozač službenog automobila potpredsjednika Sabora Milinovića jučer nešto nakon 17 sati dojavio da je na vjetrobranskom staklu našao mjedenu čahuru iz vatrenog oružja. Automobil je bio parkiran u Ulici popa "Frana Biničkog" u Gospiću.

Policija je utvrdila da je nepoznata osoba čahuru metka ispaljena iz vatrenog oružja na automobilu ostavila oko 17 sati.

Istraga je u tijeku, ističe se u priopćenju PU-a.

Milinović je u nedjelju nakon gospićkog skupa potpore Anti Gotovini poslao poruku haškim optuženicima: Prijatelji, ako ste krivi, odgovarat ćete.

Milinović je kazao da je uvjeren da Gotovina nije kriv i da će to dokazati. "Ako je Gotovina kriv, odgovarat će", kazao je Milinović.

Potpredsjednik Sabora Milinović o čahuri na svom službenom vozilu

Čahuru nađenu na njegovu službenom vozilu potpredsjednik Hrvatskog sabora Darko Milinović doveo je u vezu sa željama nekih da se destabilizira politička scena u Ličkosenjskoj županiji.

Mislim da neki time žele destabilizirati političku scenu u Ličko-senjskoj županiji, a možda im smeta i što je cijela koordinacija Udruga iz Domovinskog rata ovih dana dala potporu Vladi oko slučaja Gotovina, rekao je danas Milinović novinarima.


Potvrdio je da je čahuru ispod brisača službenog vozila pronašao vozač.

Milinović kaže da je i dosad dobivao prijeteća pisma, ali je policija tek sada, vjerojatno u svjetlu događaja oko slučaja Gotovina, podigla kaznenu prijavu.

Ističe da je kod preuzimanja dužnosti znao da i takve stvari spadaju u opis posla. Izrazio je uvjerenje da je general Ante Gotovina nevin čovjek i da ćemo ga u Hrvatskoj dočekati kao heroja.

Pročitajte više