Potraga za nestalom Madeleine McCann i dalje bez rezultata

POLICIJSKA potraga za nestalom četverogodišnjom djevojčicom Madeleine McCann i dalje je bez ikakvih rezultata. BBC doznaje kako policija i nakon ponovljene potrage za dokazima, i dalje "tapka u mraku".

Tijekom vikenda izvršen je pretres kuće i imanja 33-godišnjeg Britanca Roberta Murata koji je zasad jedini osumnjičeni za umiješanost u Madeleinein nestanak.

Murat je nazočio većem dijelu pretresa svoje vile u Portugalu udaljene svega stotinjak metara od mjesta gdje je djevojčica zadnji put viđena. On i dalje niječe bilo kakvu vezu s njenim nestankom.

Pretragu je izvršila britanska policija u suradnji s portugalskim kolegama. Vila i imanje oko nje pretražene su najsuvremenijom tehnologijom za skeniranje zemljišta, a korišten je također i pas tragač.

Policija javno ne želi iznositi detalje o rezultatima potrage, BBC međutim doznaje nije pronađeno ništa što bi Murata dovelo u vezu s Madeleineinim nestankom. On ipak i dalje ostaje prvi osumnjičeni, a policija namjerava ponoviti detaljnu pretragu dvaju automobila kojim se koristi Murat i njegova majka.

Murat vjeruje kako će s vremenom policija uvidjeti kako on nema nikakve veze s nestankom Madeleine McCann, a njegov glasnogovornik kaže kako Murat čini sve da bi na najbolji način pomogao policiji u potrazi za djevojčicom.

Zasad je bez rezultata i potraga u Belgiji gdje je prije tri dana viđen par u čijem je društvu bila djevojčica nalik nestaloj Madeleine. Viđenje se dogodilo u pograničnom gradu Tongerenu blizu granice s Nizozemskom.

Madeleine je nestala 3. svibnja u portugalskom gradu Praia da Luz gdje je zadnji put viđena u odmorišnom apartmanu Algarve gdje su ju ostavili roditelji koji su otišli na večeru.

I.K. 
Foto: AFP

Pročitajte više