Potres jačine 4,4 stupnja zatresao Los Angeles

POTRES jačine 4,4 stupnja jutros je pogodio jug Kalifornije. Vlasti su izvijestile kako još nema dojava o štetama i žrtvama ovog potresa.

Američka policija i vatrogasci izvještavaju kako su ih zvali građani koje je probudilo podrhtavanje zemlje. Epicentar potresa bio je 18 kilometara istočno-sjeveroistočno od Los Angelesa, a podrhtavanje zemlje se osjetilo u 4 sata ujutro po lokalnom vremenu.

"Kao da pod tone"

"Prvo je bio jedan manji pa onda i veći", rekao je CNN-u prodavač Chris Curiel iz grada Whittiera, koji se nalazi jako blizu epicentra. Curiel je dodao kako je osjetio "kao da pod tone" te da su se police u trgovini počele tresti. No, štete u trgovini nije bilo.

Šef noćne smjene u trgovini u gradu Pico Rivera Ravi Singh kazao je da je kuhao kavu kada su se počeli tresti prozori dućana. "Sve je dobro", dodao je Singh i potvrdio kako u njegovoj trgovini nema štete. Epicentar potresa bio je 17 kilometara ispod površine zemlje, a bio je dovoljno jak da bi probudio neke stanovnike Kalifornije.

Strah proširili potresi u Haitiju i Čileu

Rosalina Nieves je rekla da je osjetila podrhtavanje, no u prvom trenutku je pomislila da dolazi iz stana iznad nje. Kasnije je osjetila još dva podrhtavanja zemlje te joj je to potvrdilo da se radi o potresu. Iako su na tome području potresi česta pojava i stanovnici se previše ne uzbuđuju kada se dogode, Nieves kaže da su posljednji događaji u Haitiju i Čileu proširili strah među građanima. "Kada osjeti podrhtavanje zemlje, čovjek se prvo upita je li potres jak", zaključila je Nieves.

Pročitajte više