Potres od 3.8 po Richteru kod Stona: "Drmali su se kauč, luster, stol..."

Screnshot: EMSC

OKO 17:45 u Hercegovini je došlo do potresa, a osjetio se i u Dalmaciji, pogotovo na jugu.

Kako je naknadno javila Seizmološka služba, potres je bio snage 3.8 po Richteru.

"Danas, 27. travnja 2021. godine u 17 sata i 45 minuta, seizmografi Seizmološke službe zabilježili su prilično jak potres s epicentrom 14 km istočno-jugoistočno od Metkovića u BiH.  Magnituda potresa iznosila je 3.8 prema Richteru, a intenzitet u epicentru V stupnjeva EMS ljestvice. Potres se osjetio na širem području", objavili su na Twitteru.

Epicentar potresa bio je na samoj granici, nekoliko kilometara od Stona.

Potres se osjetio u BiH, na području Stoca, Neuma, Trebinja, ali i na jugu Hrvatske. Tako građani javljaju da su trešnju osjetili u Dubrovniku, Metkoviću, Opuzenu, Pločama, Pelješcu... Opisuju da se prilično osjetio, a mnogi od njih spominju i tutnjavu koja je popratila potres.

"Mene je probudio. Zaspala sam sat vremena popodne i ne znam kako se tako čulo. Drmao se i kauč, i luster, i stol, i kredenac", kaže nam čitateljica iz Dubrovnika.

U 18:53 novi potres

Sat vremena nakon prvog osjetio se drugi, slabiji potres.

"Danas, 27. travnja 2021. godine u 18 sati i 53 minute, seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su umjeren potres s epicentrom 15 km istočno-jugoistočno od Metkovića kod Dobranja.  Magnituda potresa iznosila je 3.1 prema Richteru, a intenzitet u epicentru IV stupnja EMS ljestvice. Potres se osjetio na širem području", objavila je Seizmološka služba na Twitteru.

Uskoro opširnije

Pročitajte više