Potukli se Miljenko Mesić i Zdravko Mamić

POČETAK sjednice zagrebačkog Gradskog poglavarstva danas je odgođen za sat i pol zbog fizičkog obračuna pročelnika Gradskog zavoda za planiranje razvoja grada Miljenka Mesića i čelnika "Dinama" i predstavnika tvrtke "Mamić nekretnine" Zdravka Mamića u uredu gradonačelnice, a zbog lokacijske dozvole za poslovni objekt u Vukovarskoj ulici.

Zdravko Mamić podnio je zahtjev za izdavanje lokacijske dozvole za taj objekt, a materijal je već dva puta bio na sjednici Gradskog poglavarstva, no, na koncu je povučen s dnevnog reda.

Mamić je iz ureda gradonačelnice izašao krvavog čela i na štakama s kojima ga je, tvrdi, Mesić napao.

Mesić je izjavio da se samo branio "Mamićevim oružjem".

"Zakon je jednak za sve", dodao je i ustvrdio da su novinari sukrivci što dolazi do takvih sramotnih situacija jer "daju lažne nade".

Mamić tvrdi da su Miljenka Mesića njegovi HNS-ovci u gradskoj vlasti već smijenili pa se sveti preko njegovih leđa. Mesić otvoreno prijeti i gradonačelnici i kaže da taj objekt neće proći, tvrdi Mamić.

Zagrebačka gradonačelnica Vlasta Pavić danas je na početku sjednice Gradskog poglavarstva kratko izvijestila o incidentu između pročelnika Mesića i čelnika "Dinama" i predstavnika tvrtke "Mamić nekretnine" Mamića, rekavši da je ondje "situacija izmakla kontroli".

Gradonačelnica Pavić je objasnila da je Mamiću, već nekoliko puta, kao jednom od velikih investitora dala priliku da stavi na stol svoje argumente o gradnji poslovnog objekta u Vukovarskoj, no da se ovaj put u raspravi između njega i stručnih službi "situacija otela kontroli", te da je između njega i Miljenka Mesića verbalni sukob prerastao u fizički.


"Argument sile ne može biti zamjena zakonskim i pravnim argumentima", rekla je Pavić i izrazila uvjerenje da će procedura s lokacijskom dozvolom biti u skladu sa zakonom.

Miljenko Mesić je nakon incidenta otišao iz Poglavarstva i nije prisustvovao sjednici.

U nastavku sjednice, Gradsko je poglavarstvo prihvatilo zaključak o davanju načelne suglasnosti tvrtci "Mamić nekretnine" d.o.o. za ishođenje lokacijske dozvole za izgradnju poslovnog objekta kojom se, kako stoji u zaključku, ne stječe pravo na zemljište, niti gradnju, a može se upotrijebiti isključivo u postupku ishođenja lokacijske dozvole.

Cijeli projekt obuhvaća površinu od 2.500 četvornih metara i sve su čestice u privatnom vlasništvu, osim jedne parcele od 298 metara četvornih koja je u gradskom vlasništvu i za koju se i izdala načelna suglasnost.

Na konferenciji za novinare nakon sjednice, zamjenik pročelnika Gradskog ureda za prostorno uređenje Ivan Ćosić je rekao da postoje tri-četiri varijante investicije, a zacrtano je i da se ondje probije i prometnica.

Željko Uhlir, pročelnik Ureda za upravljanje imovinom grada, iz kojeg je predloženo da Gradsko poglavarstvo da potencijalnom investitoru načelnu suglasnost na lokacijsku dozvolu, rekao je da se time samo izražava želja vlasnika tj. ima li protiv ili ne da se tamo tako nešto planira. "Ako hoćemo da se se tamo gradi cesta, onda ne damo suglasnost za kuću", rekao je Uhlir. 



Pročitajte više