Potvrđen nalaz liječnika: Luka Ritz je umro od batina trojice napadača

"LUKA RITZ preminuo je od batina koje su mu zadala trojica napadača", rezultat je nadvještačkog nalaza liječnika iz Rijeke. Ovim nalazom su otklonjene spekulacije da je uzrok smrti urođena aneurizma (nenormalno proširenje krvne žile) u nalazima naveli zagrebački liječnici, piše Jutarnji list. Nalaz riječkoga tima sukladan je nalazu stručnjaka iz Splita.

Upravo su oprečni nalazi zagrebačkoga i splitskoga tima bili motiv da se zatraži i treće vještačenje kojim bi se potvrdio točan uzrok smrti zagrebačkoga maturanta.

Podsjetimo, zagrebački tim je svoj nalaz temeljio na tome da je Luki tijekom prvog dolaska u bolnicu dijagnosticiran blaži poremećaj svijesti, dezorijentiranost, pospanost te krvarenje u mekim moždanim ovojnicama. Tijekom prvog pregleda Luka nije imao vidljivih ozljeda.

Zagrebački tim ustrajao na aneurizmi koju obdukcija nije potvrdila

Međutim, 12 dana kasnije Luka se srušio u kupaonici i preminuo. Zagrebački tim utvrdio je da je došlo do dvofaznoga razdora aneurizme: prvoga kad je pretučen i drugoga kad je nastupila smrt, 12 dana kasnije. Liječnici su naveli da je do toga u drugoj fazi došlo zbog porasta adrenalina uzrokovanog stresom i uzbuđenjem zbog premlaćivanja.

Obdukcijsko nepotvrđivanje aneurizme stručnjaci su pojasnili da se tek u manjeg broja bolesnika ona može utvrditi.

Nalaz stručnjaka iz Splita, koje je potvrdio i tim iz Rijeke, navodi da je Luka preminuo nasilnom smrću te da su to uzrokovali udarci koji su izazvali opsežno krvarenje u mozgu.

Pročitajte više