Potvrđena smrt Ivana Pavčevića u Iraku

SMRT hrvatskog vozača kamiona Ivana Pavčevića iz Nove Gradiške, koji je stradao u napadu na kamionski konvoj kod Tikrtita 7. veljače, potvrdio je u subotu njegov sin Zlatko, izjavio je za Hinu Vinko Ljubičić, načelnik odjela MVP-a za koordinaciju i praćenje rada diplomatskih misija i konzularnih ureda.

Ljubičić je u subotu navečer telefonski razgovarao sa Zlatkom Pavčevićem koji mu je prenio poruku koju je netom dobio od jednog hrvatskog vozača kamiona koji se nalazi u Iraku. "Taj vozač je Zlatku Pavčeviću potvrdio da mu je njegov otac umro na rukama 7. veljače oko 22 sata po mjesnom vremenu", izjavio je Ljubičić.

Premda diplomatskim kanalima još nije stigla potvrda o Pavčevićevoj smrti, MVP će sada diplomatskim putem prvo pokušati saznati u kojoj se bolnici nalazi njegovo tijelo, a zatim organizirati dopremu posmrtnih ostataka u Hrvatsku.

Prva žrtva među brojnim hrvatskim vozačima koji za potrebe američke vojske prevoze robu u Irak bio je Dalibor Burazović koji je poginuo 23. listopada kod Mosula.

O drugom hrvatskom vozaču Zoranu Siročiću, koji je zbog tučnjave s marincima zadržan u američkom istražnom centru u Falluji, Ljubičić u subotu nije imao nikakvih novih informacija.


Pročitajte više