POTVRĐENO UBOJSTVO TROJICE MAKEDONACA U IRAKU

Stručni tim Vlade Makedonije pregledao je u katarskoj televiziji Al Jazeera video zapis pogubljenja makedonskih državljana i u svom preliminarnom izvješću s velikom mjerom sigurnosti potvrđuje da se radi o trojici Makedonaca otetih 21. kolovoza u blizini Bagdada, priopćio je u petak glasnogovornik Ministarstva vanjskih poslova Makedonije Duško Uzunovski.

Na video zapisu jasno se vidi pogubljenje Dalibora Lazarevskog i Zorana Naskovskog čije su slike ranije objavljene, dok se pogubljenje trećeg Makedonca Dragana Markovića nazire po odjeći na kojoj su ćirilična slova na makedonskom jeziku, objasnio je on.

Katarska televizija, dodao je Uzunovski, nije dopustila presnimavanje video zapisa i korištenje opreme za utvrđivanje vjerodostojnosti snimke, zato će se istraga o ovom tragičnom događaju nastaviti s relevantnim međunarodnim institucijama. Uskoro će u Bagdad otputovati novi vladin tim koji će pokušati s iračkom Vladom i međunarodnim humanitarnim organizacijama pronaći tijela pogubljenih.

Ostalih 19 makedonskih građana koji su zajedno s pogubljenima otišli raditi za jednu američku tvrtku u Iraku početkom kolovoza ove godine, vraćaju se večeras u Makedoniju, izvjestio je Uzunovski.

(Hina) xmda ybr

Pročitajte više