Povjerenstvo Vrhovnog suda završilo nadzor u Supetru

DVOČLANO povjerenstvo Vrhovnog suda završilo je danas uvid i nadzor nad radom uprave Općinskog suda u Supetru, potvrđeno je u Uredu predsjednika Vrhovnog suda.

U Uredu je rečeno kako će o rezultatima nadzora javnost biti pravodobno izviješćena, no nisu željeli reći kada, jer se članovi povjerenstva tek trebaju vratiti iz Supetra u Zagreb.

Povjerenstvo je na zahtjev predsjednice supetarskog Suda Ivane Domić, osumnjičene za prekoračenje ovlasti i zloporabu položaja, imenovao predsjednik Vrhovnog suda Ivica Crnić, nakon što je sutkinja Domić izrazila nezadovoljstvo rujanskim i listopadskim nalazima povjerenstva Županijskog suda u Splitu i Ministarstva pravosuđa, kojima su utvrđene nepravilnosti u radu uprave tog suda.

Protiv predsjednice Općinskog suda u Supetru Ivane Domić podnesena je potkraj rujna kaznena prijava zbog osnovane sumnje da je, uzimajući preko reda veći broj predmeta, u kojima se utvrđivala vlasnost nad zemljištem na Braču, pogodovala pojedincima da postanu vlasnicima nekretnina, čime je zlorabila položaj i prekoračila službene ovlasti.

Nakon što je ministrica pravosuđa Vesna Škare-Ožbolt pokrenula postupak njezina razrješenja s dužnosti predsjednice supetarskoga suda, polazeći od izvješća koje Ivanu Domić tereti za zloporabu položaja i prekoračenje službene ovlasti, i predsjednik Županijskog suda u Splitu Igor Benzon prošli je tjedan podnio zahtjev Državnom sudbenom vijeću za pokretanjem stegovnog postupka, odnosno za razrješenjem sa sudačke dužnosti.

Sudačko vijeće Županijskog suda u Splitu o zahtjevu ministrice pravosuđa odlučivat će kad se Vrhovni sud očituje o nalazima povjerenstva.

Pročitajte više