Povjerenstvo za osobe s invaliditetom: 3,2 milijuna kuna za povrat PDV-a

NA SJEDNICI Vladina povjerenstva za osobe s invaliditetom podržan je prijedlog Ministarstva rada i socijalne skrbi da se ove godine za povrat PDV-a pri uvozu automobila za osobe s invaliditetom osigura 3,2 milijuna kuna, priopćio je danas Državni zavod za zaštitu obitelji, materinstva i mladeži.

Ujedno se predlaže da se povrat PDV-a za ovu godinu omogući osobama sa 100-postotnim ili najmanje 80-postotnim oštećenjima organa za kretanje u skladu sa Zakonom o listi tjelesnih oštećenja, po redoslijedu podnošenja zahtjeva sve do isteka osiguranog novca.

Povjerenstvo je također predložilo da za iduću godinu resorna ministarstva pripreme jedinstveni popis kojim bi se uredilo oslobađanje od plaćanja PDV-a, trošarina i carina određenih kategorija osoba s invaliditetom, navodi se u priopćenju.

Povjerenstvo je također usvojilo program obilježavanja Europske godine osoba s invaliditetom te podržalo Vladin prijedlog da se 30 posto sredstava od igara na sreću i nagradnih igara namijeni osobama s invaliditetom.

Pročitajte više