požar između donjeg lapca i nebljusa pod nadzorom

Požar između Donjeg Lapca i Nebljusa pod nadzorom je, a više od 170 gasitelja iz Plitvičkih jezera, Korenice i Lapca danas čuva i natapa rubne dijelove požarišta oko brda Mamac i Pasača gdje još gori trava, raslinje i šuma panjača, ali se vatra ne širi, izvijestio je zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Plitvička jezera Ivan Pejkunović.

Požar je prouzročio veliku štetu na dalekovodu Lapac-Nebljusi koji su radnici HEP-a djelomično popravili, a ekipe "Elektrolike" i danas na terenu rade na otklanjanju štete jer je još bez struje pedesetak domaćinstava u Lapačkim koritima i Krugama.

Iako na utvrđivanje konačnih šteta treba pričekati, po prvim procjenama samo na elektropostrojenjima šteta iznosi najmanje milijun kuna, rekao je zamjenik direktora distribucijskog poduzeća "Elektrolika" Joso Lemić.

U Ličko-senjskoj županiji još nije pod nadzorom požar na području Klenovca i brda Marina Glava, gdje već četvrti dan gori trava, raslinje i niska bukova šuma. Teren je djelomično miniran što onemogućuje pristup vatrogascima.

Pročitajte više