Požar na Lastovu pod kontrolom

POŽARIŠTE na otoku Lastovu je većim dijelom pod potpunom kontrolom gasitelja, te se vrši saniranje rubnih dijelova požarišta uz pomoć zemaljskih snaga, a očekuje se i pomoć jednog "canadaira", izvijestio je Državni centar za obavješćivanje.

U požaru je izgorjelo 1300 hektara trave, makije, niskog raslinja, visoke borove šume te nešto vinograda i maslinika.

Jučer u 14,30 sati primljena je dojava o požaru kod zaseoka Otrić, Seoci, Mali Prolog u općini Pojezerje. Požarom je zahvaćeno oko 15 hektara trave, niskog raslinja i borove šume.

U gašenju su sudjelovali dva zrakoplova "air tractor", Javne vatrogasne postrojbe Metković i Ploče te Dobrovoljno vatrogasno društvo Vrgorac s ukupno 19 gasitelja i šest vozila.

Gašenje požara je u tijeku, a trenutno je aktivno oko 300 do 400 metara rubnog dijela na sjevernoj ivici požara.

Na terenu su tijekom noći i jutra vatrogasci iz JVP Metković sa 11 vatrogasaca i četiri vozila, a u jutarnijim satima će im se kao pomoć iz zraka opet pridružiti dva zrakoplova "air tractor".

Na otoku Mljetu je jučer u 17,05 sati primljena dojava o požaru na predjelu Župan Dol, kilometar i pol sjeverozapadno od Luke Sobre. Požarom je zahvaćeno oko kilometar i pol hektara makije i niskog raslinja.

U gašenju su sudjelovali DVD otok Mljet, DVD Babino Polje, profesionalna vatrogasna postrojba NP Mljet te JVP Ivanić Grad sa ukupno 60 vatrogasaca i tri vozila te su dva "canadaira izvršila nekoliko naleta kako bi spriječili širenje požara. Požar je lokaliziran jučer u 18,30, a potpuno ugašen danas u 6 sati.

Jučer u 17,50 sati primljena je dojava o požaru kod zaseoka Knezovići i Rićice u općini Proložac u blizini Imotskog. Požarom je zahvaćeno oko 15 hektara borove šume i niskog raslinja.

U gašenju su sudjelovali JVP Imotski, DVD-i Zagvozd, Lovreć i Brela sa ukupno 32 vatrogasaca i devet vozila te oko 50 mještana.

Požar je lokaliziran u 19,30 sati, a potpuno ugašen 20,30 sati.

(Hina) pp ln

Pročitajte više