Požar na Miljevačkom platou van kontrole

VATROGASNO operativno središte u Divuljama javlja kako je u 16.47 sati dojavljen požar na području Miljevačkog platoa (Vlaići-Trbounje, Njivice). Opožarena površina još uvijek nije procijenjena a gori nisko raslinje i trava.

Dio opožarenog područja nalazi se i na djelomično miniranom području, što dodatno otežava akciju gašenja požara. U gašenju sudjeluje i jedan kanader te četiri zračna traktora. ovisno o potrebi i jačini požara, vatrogasci i vatrogasna vozila preusmjeravaju između ovog i požara na Promini.

Požar na Promini dojavljen je u 13.03 sati, a opožarena površina iznosi oko 20 hektara. Gori nisko raslinje, trava i mješovita šuma, a u gašenju sudjeluju jedan kanader, 2 helikoptera sa po 20 vatrogasaca i 17 vatrogasnih vozila iz Državne intervencijske postrojbe Zadar, Divulje i Šibenik, Javnih vatrogasnih postrojbi Gradova Knin i Drniš, dobrovoljnih vatrogasnih društava Drniš i Knin te 30 pripadnika namjenski organiziranih snaga Hrvatske vojske iz Zemunika.

Oba požara su i dalje su aktivna i ne nalaze se pod kontrolom vatrogasaca. Ipak, iz Vatrogasnog središta u Divuljama navode kako je stanje požar na Promini dosta dobro te da oba poža ne ugrožavaju stambene objekte.

K.S.
Foto: Index (Arhiva)

Pročitajte više