Požar na širem području Metkovića djelomice ugašen

POŽAR koji je danas oko 14 sati izbio kod mjesta Bijeli Vir Zažablje na širem području grada Metkovića djelomice je ugašen, a površina zahvaćena vatrom još nije utvrđena, izvijestio je večeras Državni centar za obavješćivanje.

Vatra je zbog vjetra u jednom trenutku zaprijetila kućama, a gase ga vatrogasci iz Metkovića vojnici iz Ploča i vatrogasci Interventne vatrogasne postrojbe Dubrovnik. Također, požar je gasio i jedan izviđačko-navalni zrakoplov "air tractor" koji se zbog pojačanog vjetra morao povući.

Na otoku Korčuli u 16,45 sati došlo je do šumskog požara u blizini mjesta Zavlatica. Jak vjetar pogoduje njegovu širenju, a gase ga vatrogasci DVD-a Korčula.

Požar na Dinari kod mjesta Brezovac, na predjelu Dolac Šibensko-kninskoj županiji, izbio jučer u poslijepodnevnim satima u kojem gori bukova šuma, još je uvijek aktivan i širi se prema vrhu planine u graničnom području prema Federaciji BiH, izvijestili su Državni vatrogasni centar i Državni centar za obavješćivanje. Vatru gasi 13 vatrogasaca iz Knina, a helikopterom im je prevezena neophodna oprema za gašenje.

Manji požar koji je počeo jutros oko osam sati kod mjesta Danilo Gornje u zaseoku Grubišića, također u Šibensko-kninskoj županiji, ugašen je u 9,45 sati, a zahvatio je tri hektara trave i niskog raslinja. Požar je gasilo 18 vatrogasaca sa tri vatrogasna vozila.

Požar koji je i dalje aktivan, a proširio se 16. kolovoza iz Federacije BiH došao je na oko dva kilometra sjeverno od Vrgorca u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Danas oko 13 sati taj se požar razbuktao i širi se prema mjestima Katavići i Dragičevići. Požar su danas gasila dva "air tractora" i "canadair" uz 40 vatrogasaca i četiri cisterne. Gašenje otežava jugozapadni vjetar koji je u pojačanju. Procjenjuje se da je s obje strane granice (Republika Hrvatska i Federacija BiH) izgorjelo više od 200 hektara niskog raslinja na nepristupačnom terenu.

Manji požar na teško pristupačnom terenu kod Bola na Braču jednim je nadlijetanjem prigušio "canadair" u preletu prema Vrgorcu.

Na mjestu požara nalaze se vatrogasci iz Bola, a površina požara nije utvrđena.

Požar na otoku Hvaru sjeverozapadno od mjesta Brusje do mjesta Dol još traje. Vatrogasne snage neprekidno djeluju na gašenju, a pomagao im je i jedan "canadair".

Tijekom jutra nastao je i požar na miniranom području u blizini Nacionalnog parka Paklenica kojega nadziru djelatnici Nacionalnog parka i sprečavaju njegovo širenje.

Oko 3,30 sati ujutro došlo je i do požara na smetlištu grada Samobora u Trebežu. Požar je ugašen i taj je dio smetlišta zatrpan sa zemljom, a jedno vatrogasno vozilo ostalo je dežurati na požarištu.

Pročitajte više