Požar na Visu

OKO 18 sati u Državni vatrogasni operativni centar Divulje dojavljeno da je izbio požar borove šume i makije na lokaciji Burguljac na jugozapadnoj strani otoka Visa.

U gašenju sudjeluju pripadnici lokalnih dobrovoljnih vatrogasnih društava, a na požarište su upućena i tri protupožarna zrakoplova Canadaira, priopćio je Centar iz Divulja.

Na lokaciji Ljubač kod Knina u požaru koji je izbio popodne izgorjelo je oko 63 hektara trave i niskog raslinja, a od 17,10 požar je pod nadzorom. Na požarište su odmah izašli gasitelji iz Javne vatrogasne postrojbe Knin, Interventne vatrogasne postrojbe Šibenik, te Dobrovoljno vatrogasno društvo Knin s ukupno 26 vatrogasaca i sedam vozila kao i tri protupožarna zrakoplova Canadaira.

Požar je popodne izbio i na lokaciji Kistanje-Zečevo u Šibensko kninskoj županiji. Gasilo ga je10 pripadnika DVD Kistanje i Dubravice s tri vozila. Izgorena površina iznosi 48 hektara trave, niskog raslinja, te manjim dijelom poljoprivrednih kultura (vinogradi i stabla badema). Požar je lokaliziran u 17,00 sati.

Pročitajte više