Požar u dubrovačkom primorju zahvatio oko 600 hektara

Požar u Dubrovačkome primorju između mjesta Radovčića, Penđe i Molunta dosad je zahvatio oko 600 hektara, izvijestio je poslijepodne Državni centar za obavješćivanje.

Po informacijama u 16 sati, požar još nije lokaliziran, a gasi ga 61 pripadnik dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Gruda, Zatona, Slanog, Župe, Žrnovnice, Makarske i Omiša te 10 vozila. Osim pripadnika DVD-a, na području zahvaćenom požarom su i javne vatrogasne postrojbe iz Dubrovnika, Karlovca i Splita, interventne vatrogasne postrojbe iz Dubrovnika i Šibenika, te 50 gasitelja iz Hrvatske vojske sa šest vozila.

Danas u 15,10 sati požar koji je buknuo u Hercegovini približio se teritoriju Republike Hrvatske kod Metkovića, na dužini oko 900 metara, tako da je u pripravnosti 14 pripadnika Javne vatrogasne postrojbe iz Metkovića, tri vozila i dva air-tractora.

Sinoć je nekoliko minuta prije ponoći dojavljeno da je buknuo požar istočno od Jelse, na otoku Hvaru, blizu mjesta na kojem je buknuo požar 14. srpnja. Po informaciji DVD-a iz Jelse, još nije točno utvrđeno koliku je površinu vatra zahvatila zbog nepristupačnog terena i vatre koja se povremeno javlja na rubnim dijelovima.

Na tom su području pripadnici svih dobrovoljnih vatrogasnih društava s otoka i vatrogasna vozila, te od 9,15 sati i 23 pripadnika Interventne vatrogasne postrojbe iz Splita.

Tri protupožarna zrakoplova, koja su jutros preletjela to područje, nisu gasila vatru jer je ocijenjeno da se vatrogasne postrobe na terenu same mogu nositi s požarom, a zrakoplovi su odletjeli kako bi gasili požare uz obalu.

Na terenu su i stručnjaci hvarske Policijske postaje koji utvrđuju uzrok požara, stoji na kraju izvješća Državnog centra za obavješćivanje.

(Hina) pp mć

Pročitajte više