Požari nastavljaju gorjeti u Portugalu i na Korzici, gori i Bugarska

VATRA u petak nije popustila ni u Portugalu ni na Korzici unatoč osvježenju i nižim temperaturama zraka koje su ostavile nadu u povlačenje požara.

Četiri požara, od kojih su dva u zaleđu portugalske turističke regije Algarve, nastavljaju gorjeti, doznaje se od Nacionalne službe vatrogasaca i civilne zaštite. Od kraja srpnja u požarima u Portugalu poginulo je 18 osoba.

Ukupno 441 vatrogasac, 240 vojnika i 159 vozila te dva kanadera još su uvijek angažirani u Algarveu. Vatra ne prijeti kućama, ali vjetar otežava gašenje, doznaje se od vatrogasaca.

Vatra je nastavila gorjeti u petak i na Korzici gdje je mobilizirano nekoliko stotina vatrogasaca. Prema njihovom tvrdnjama tri odvojena požara na južnoj polovici otoka prestala su se širiti nakon što su uništila 1.700 hektara šume i raslinja.

"Međutim, vrlo smo oprezni jer iako se požari ne šire i dalje su aktivni, a vjetar se još nije digao", izjavio je satnik Jean Ferrari.

I u Bugarskoj u petak gori na nekoliko lokacija, a vatrogasci i policija strahuju da su, iako je temperatura zraka 35 stupnjeva Celzijusa, možda podmetnuti namjerno.

Više od 200 hektara šume izgorjelo je u regiji Belogradcik u sjeverozapadnom dijelu zemlje. Južna regija Hisarja također je pogođena požarima.

Pročitajte više