Poznat datum, ali ne i mjesto: Bandić kreće u predsjedničku utrku

NEMA više skrivanja iza dvosmislenih izjava novinarima, predomišljanja i razmišljanja! Milan Bandić gradonačelnik grada Zagreba i član SDP-a objavit će u četvrtak svoju kandidaturu za predsjednika Hrvatske.

> Još jedan kandidat: Primorac od ponedjeljka službeno u utrci za predsjednika

Datum nije posebno odabran

Datum 5. studenog, nije posebno odabran jer je riječ o "sili prilika" odnosno o slovu zakona. Odluka Vlade o raspisivanju predsjedničkih izbora objavit će se sutra u Narodnim novinama, a tada počinje teći 12-dnevni rok za prikupljanje 10.000 potpisa za predsjedničku kandidaturu. Kandidat Bandić u četvrtak objavit će svoj pohod prema Pantovčaku te započeti skupljanje potpisa.

Jedino što je sada dvojbeno je mjesto gdje će Bandić pozvati svoje buduće birače da za njega glasaju. Njegovi najbliži suradnici tvrde nam kako je njegova osobna želja da to bude s vrha Sljemena, no njegovi savjetnici za medije kažu kako bi bilo najbolje na Bundeku, zagrebačkom parku "kojeg je gradonačelnik od šikare pretvorio u jedan od najljepših zagrebačkih predjela". Upravo će se na metafori Bundeka, odnosno pretvaranje ružnog u lijepo na temelju upornog rada, i svoditi Bandićeva kampanja za koju je već utrošio pet milijuna kuna iz gradske pričuve kako bi obišao Hrvatsku.

SDP: Pa naravno, treba skupiti potpise!

"Pa, naravno, potpise treba skupiti", rekli su nam danas u središnjici SDP-a dodajući kako nisu iznenađeni ulaskom svog člana u predsjedničku utrku. Kako su nam rekli, prema Statutu, Bandić više neće biti član SDP-a.

"Jedino sada ostaje dvojbeno hoće li iz SDP-a biti izbačen onog trenutka kada obznani kandidaturu ili kada to i bude službeno, odnosno kada preda potpise", kaže nam isti izvor s Iblerova trga. Naime, prema statutu član SDP-a ne može se kandidirati na izborima na listi neke druge stranke ili imati svoju listu.

Podsjetimo, kako je prije dva dana odgovarajući na jedan od niza novinarskih upita o predsjedničkoj kandidaturi, Bandić odgovorio kako "bi na to mogao biti primoran". Nakon poraza od gradskih vijećnika, s razrovanom i opustjelom gradskom kasom, izgubljenom moći u zagrebačkoj skupštini i neizvjesnoj budućnosti u SDP-u Bandić sada jedino i može pobjeći na Pantovčak.

Pročitajte više