Poznat identitet osumnjičenih za trostruko ubojstvo u Rijeci

OSUMNJIČENI trostruki ubojice koji su nakon stravičnog zločina zapalili stan u Rijeci kako bi prekrili tragove su trojica riječkih mladića - Ivan Dvorski (21), Rene Ljubojević (21) i Luka Obrovac (19), prenosi HRT.

Istražni sudac Županijskog suda u Rijeci Duško Tišma odredio je trojici osumnjičenih 24-satno zadržavanje u pritvoru zbog posebno teških okolnosti kaznenog djela. U prijavi stoji da su Dvorski, Ljubojević i Obrovac počinili tri kažnjiva djela teškog ubojstva i jedno kažnjivo djelo dovođenja u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom.

Time je policija nakon dva dana istrage riješila slučaj trostrukog ubojstva u naselju Gornja Vežica u Rijeci, gdje su prekjučer zapaljenom stanu na 12 katu pronađena karbonizirana tijela Đania Vukoše (42), Mirijam Švaljek (20) i Benita Vukoše (73).

Prvoosumnjičeni Ivan Dvorski je pod prijetnjom pištoljem devetmilimetarskog kalibra, zajedno sa svojim pomoćnicima otuđio 2000 kuna i 150 eura, nakon čega su pucali žrtvama u glavu iz neposredne udaljenosti. Nakon toga su pobjegli automobilom, te se riješili odjeće u kojoj su izvršili teški zločin.

A.B.

Pročitajte više