Praizvedba dokumentarnog filma "Ljubav nije slijepa"

DOKUMENTARNI film "Ljubav nije slijepa" redatelja Miljenka Bolanče i autorice scenarija i suredateljice Višnje Biti, koji govori o riječkom slijepom paru Mariji Hack i Zlatku Zoranoviću, večeras je praizveden u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku u Rijeci.

U filmu je riječ o svakodnevici Marije i Zlatka koji žive zajedno.

U prvom je planu njihova ljubavna priča, a prikazano je kako uspješno svladavaju zapreke na koje stalno nailaze kao ljudi koji ne vide. Život Marije i Zlatka protkan je humorom koji karakterizira njihov odnos te strpljivošću i međusobnom snošljivošću.

Marija Hack je oslijepila s 30 godina. Majka je dvoje odraslih sinova, rastavljena od prvog supruga. Predsjednica je riječke udruge prijatelja bijelog štapa "Homer" koja provodi programe za slijepe i slabovidne osobe.

Zlatko Zoranović je također rastavljen, a s Marijom se upoznao kad su išli na Kubu gdje liječnici provode programe povratka malog postotka vida slijepim osobama.

Autorica filma Višnja Biti urednica je u Obrazovnom i dječjem programu Hrvatskog radija, a s Dramskim programom Hrvatskog radija radi dokumentarne radio-drame.

Redatelj Miljenko Bolanča je trideset godina radio na televiziji i snimio mnogo dokumentarnih filmova i više od trideset igranih dramskih priča. Od 2001. samostalno snima i režira znastvenopopularne filmove.

Film "Ljubav nije slijepa" producirao je Hrvatski filmski savez.

Pročitajte više