Pranić: Stručni ravnatelj podnio ostavku, što čeka nestručni šef Doma za starije?

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

JUČER popodne ravnatelj splitske bolnice Julije Meštrović podnio je ostavku nakon još jedne zamjene identiteta pacijenata.

Ovo je drugi slučaj zamjene identiteta pacijentica u samo mjesec dana.

Podsjetimo, prvi poznati slučaj dogodio se 2. svibnja kad je zdrava štićenica splitskog Doma umirovljenika u Vukovarskoj ulici zadržana u KBC-u Split, dok je covid-pozitivna starica vraćena u Dom. Teže posljedice tada su spriječene jer je zabuna otkrivena prije kontakta s drugim štićenicima Doma. Sada je pokopana kriva žena, a sve se otkrilo tek kad je druga vraćena u Dom.

Što čeka Škaričić?

"Izrazito stručna osoba na čelu KBC-a je podnijela ostavku zbog propusta drugih u bolnici. Što nestručni ravnatelj Škaričić čeka s ostavkom u Domu za starije i nemoćne?" napisao je kasno sinoć na svojoj Facebook stranici Ante Pranić, gradonačelnik Vrgorca.

Ivan Škaričić šef je Doma za starije iz kojeg je umrlo 18 štićenika zaraženih koronom. Iako je u večeri evakuacija pred kamerama kazao kako su štićenici više dana imali temperaturu, za koronu u Domu, prema inspekcijama Ministarstva zdravstva i Ministarstva demografije, nije kriv nitko. Kriv je virus, poručio je ministar Beroš.

Pročitajte više