Pravaške stranake u Zagrebu na izbore pod sloganom "Samo desno"

Čelnici koalicije izvanparlamentarnih pravaških stranaka za zagrebačke izbore obećali su danas biračima da će, dođu li na vlast, generala Antu Gotovinu proglasiti počasnim građaninom Zagreba.

"Sramotno je da počasnim građanima u Hrvatskoj mogu biti ideolozi velikosrpstva poput Vuka Karadžića, dok se heroj Gotovina mora skrivati", pojasnio je predsjednik Izbornog stožera koalicije Hrvatske čiste stranke prava, Hrvatske demokršćanske stranke, Hrvatskih proljećara, Hrvatskih pravaša-Hrvatskog pravaškog pokreta i Hrvatskog oslobodilačkog pokreta Vinko Kalinić.

Koalicija bi, dođe li na vlast, raspisala referendume o preimenovanju Trga maršala Tita u Trg Ivana Pavla II., imenu Trga žrtava fašizma dodali bi "i komunizma", a Trg francuske revolucije preimenovali bi u Trg Franje Tuđmana.

HNS-u, kojega nazivaju "mafijaškom organizacijom", poručili su da s izbornih plakata "skine lik njihovog utemeljitelja, pravaša Antuna Gustava Matoša".

Kako bi zaštitili hrvatski kulturni identitet, zabranit će, kažu, da u Zagrebu gostuju "kojekakve pevaljke - četnikuše".

Objašnjavajući izborni slogan koalicije "Samo desno", pravaši su kazali kako je "cijela politička scena pobjegla ulijevo i postala bezlična, pa se parlamentarne stranke međusobno više ne razlikuju baš ni po čemu".

HSP i HDZ optužili su za izdaju vlastitog biračkog tijela.

Građanima su obećali smanjenje birokratskog aparata te prireza, racionalnije upravljanje gradskom imovinom, dovršetak Sveučilišne bolnice, izgradnju još jednog mosta preko Save i zabranu prometa osobnim automobilima u centru grada.

Za SDP-ova kandidata za gradonačelnika Milana Bandića kazali su da je "ozloglašen u brojnim škandalima", poručujući građanima da alternativu mogu naći u ovoj koaliciji.

(Hina) xibob ysšh

Pročitajte više