Pravosudnom policajcu iz Pule četiri mjeseca zatvora

PRAVOSUDNI policajac 40-godišnji Damir Šijan iz Pule danas je na Županijskom sudu u Puli nepravomoćno osuđen na četiri mjeseca zatvorske kazne zbog posjedovanja droge.

Šijan je isprva bio optužen za preprodaju droge pulskim zatvorenicima, ali ga se nakon izmjene optužnice Županijskog državnog odvjetništva tereti samo za posjedovanje droge.

Prvo ga se teretilo za preprodaju opojne droge, odnosno za događaj od 16. lipnja 2005. kada su pretragom njegova automobila "peugeota 305" djelatnici policije pronašli dva paketića u kojima je bilo po 0,49 te 0,63 grama heroina, škare i žličica, koji su navodno bili namijenjeni pulskim zatvorenicima.

Međutim, nakon rasprave te iznošenja Šijanove obrane zamjenik županijskog državnog odvjetnika Josip Miletić izmijenio je optužnicu tako da ga se teret isključivo za zloporabu, odnosno posjedovanje droge. Optuženi je policajac ustvrdio da je heroin bio isključivo za njegovu uporabu te je izrazio žaljenje, napominjući kako je tada bio u teškom psihičkom stanju.

Obrazlažući razloge izmjene optužnice, Miletić je rekao kako se raspolagalo samo indicijama koje nisu dokazale da je pronađeni heroin bio radi prodaje. Kao otegotnu okolnost istaknuo je činjenicu da je Šijan pravosudni policajac te da bi upravo on "trebao biti prvi u borbi protiv organiziranog kriminala". Kao olakotne okolnosti istaknuo je Šijanovo zdravstveno stanje.

Pročitajte više