Predao se Željko Dolački

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

ŽELJKO Dolački, bivši načelnik Službe organiziranog kriminala koji je posljednjih dana u bijegu, predao se u Remetinec.

Pred zatvorsku zgradu Dolački je došao taksijem iza 22 sata nakon čega je ušao u kaznionicu gdje ga očekuje uobičajena kažnjenička procedura, od liječničkog pregleda do smještaja na odjel.

Dolački je, podsjetimo, u utorak na Županijskom sudu u Zagrebu nepravomoćno osuđen na šest godina zatvora, a od njega se traži i povrat 3,3 milijuna kuna zbog krađe zaplijenjenog zlata, oko 640.000 kuna i gotovo 290.000 eura koji nikada nisu pronađeni.

Kako Dolački u utorak nije nađen na poznatim adresama, za njim je raspisana tjeralica.

Ranije danas njegov odvjetnik Veljko Miljević najavio je da će se Dolački predati.

"Očekujem da će se u idućih sat vremena pojaviti u Remetincu", kratko je oko 17 sati Hini izjavio odvjetnik Veljko Miljević.

No, Dolački se nije pojavljivao. Do 22 sata već se razišla većina novinara koji su Dolačkog satima čekali. Index je točno u 22 sata kontaktirao policiju. Pitali smo ih je li se Željko Dolački predao.

"Nemamo takvu informaciju", kratko su nam rekli.

No, točno u tim trenucima Dolački je ušetao u Remetinec.

Ne zna se gdje je bio dva dana

Potraga za Dolačkim pokrenuta je nakon što se u utorak nije pojavio na izricanju presude na zagrebačkom Županijskom sudu koji ga je u odsutnosti nepravomoćno osudio.

Kako Dolački nije nađen na poznatim adresama, za njim je raspisana tjeralica.

>> Tko je Željko Dolački, šef policije koji je postao lopov i bjegunac?

Obrazlažući presudu, sutkinja Maja Štampar Stipić kazala je da je tijekom suđenja nedvojbeno utvrđeno da je Dolački počinio sve za što ga je USKOK teretio u optužnici te da je sve potkrijepljeno iskazima svjedoka i vještaka.

"Nedvojbeno je ustanovljeno da je provala u sobe i metalnu kasu inscenirana, i to na temelju svih vještačenja i izuzetih tragova. Utvrđeno je da se događaj nikako nije mogao odigrati na način kako je počinitelj želio prikazati, a također je utvrđeno da nije bilo otisaka koji bi postojali da je počinitelj pokušao ući u prostoriju s vanjske strane. Utvrđeno je da prozor nije otvaran pomoću provalničkog alata te da su vrata kase piljena dok su bila otključana i otvorena, a ključeve je imao samo Željko Dolački", pojasnila je sutkinja Maja Štampar Stipić obrazlažući presudu.

VIDEO Sve što morate znati o slučaju Dolački

 

 

Pročitajte više