Predizborni skup HSS-a u Vinkovcima

PREDSJEDNIK Hrvatske seljačke stranke (HSS) Zlatko Tomčić ocijenio je večeras u Vinkovcima na predizbornom skupu za 5. izbornu jedinicu da je HSS u svojoj povijesti uvijek bio odgovoran prema vlastitom narodu, a to čini i danas jer izlazi samostalno na izbore.

Tomčić, koji je nositelj HSS-ove liste za 5. izbornu jedinicu, rekao je na skupu ispred hotela Slovonije u Vinkovcima da su promjene nužne "u mnogim segmentima države i društva".

"Iako je vladajuća koalicija u Hrvatskoj od 2000. godine do danas načinila niz pozitivnih pomaka, promjene su nužne u mnogim segmentima funkcioniranja hrvatske države i društva", poručio je Tomčić članovima i simpatizerima HSS-a, ističući kako je ponajprije nužna promjena gospodarskog sustava.

"Prihvaćanje integralnog koncepta nacionalne ekonomije uvjetujemo ulaskom u postizborne koalicije", istaknuo je Tomčić i dodao kako Hrvatsku ubuduće "moraju voditi stručne, a ne političke vlade, a zemljom mora vladati parlamentarizam". Ustvrdio je kako je Slavonija dosad bila zapostavljena, dodajući kako zaslužuje da, poput drugih regija, dobije projekte od državnog značenja.

Prva na listi HSS-a za 5. izbornu jedinicu, koja obuhvaća Vukovarsko-srijemsku, Brodsko-posavsku i Požeško-slavonsku županiju, Ljubica Lalić najavila je kako će HSS biti "i dalje principijelna stranka koja je kadra braniti nacionalne interese i po cijenu koalicije".

"Činili smo, međutim, i pogreške. Pogriješili smo jer smo morali prihvatiti smanjenje porodiljnih naknada", samokritično je rekla Lalić.

O uspjesima postignutim u reformi poljoprivrede u protekle tri i pol godine govorio je pomoćnik ministra poljoprivrede i šumarstva Miroslav Pažur, a o uspjesima na lokalnoj razini drugi na listi HSS-a za 5. izbornu jedinicu vukovarsko-srijemski župan Nikola Šafer.

Šafer je rekao kako je u Vukovarsko-srijemskoj županiji "u tijeku realizacija niza kapitalnih projekata, u prvome redu infrastrukturnih. Prošle je godine ta županija, po Šaferovim riječima, imala gospodarski rast od 7,8 posto, što ju je, kako je dodao, svrstalo među tri gospodarski najuspješnije hrvatske županije.

Pročitajte više