Predizborni skup Ivića Pašalića u Splitu

PREDSJEDNIČKI kandidat Hrvatskog bloka Ivić Pašalić održao je večeras u hotelu Marjan u Splitu dobro posjećeni predizborni skup na kojemu je, uz potporu predsjednika Hrvatske čiste stranke prava Luke Podruga, posebno naglasio državotvornost svog programa.

Dr. Franjo Tuđman vjerovao je da Hrvatska može biti ponovo ugrožena, ali ne iz vana, nego od nas samih, i bio je u pravu, rekao je Pašalić.

"I danas vidimo da je bio u pravu i da je Hrvatska ugrožena. Danas se u Hrvatskoj svaki državotvorni Hrvat osjeća izdanim i prodanim, a samo prije godinu dana bio je uvjeren da je Hrvatska na pravom putu", rekao je Pašalić.

"Ali jedna je godina bila dovoljna da se vidi istina, a istina je izdaja", rekao je Pašalić.

Ustvrdivši da su čelnici ove Vlade žestoko bili protiv utemeljenja Hrvatskog bloka, rekao je kako su "već u to vrijeme znali da lažu narodu".

"Imali su svoj cilj, a danas vidimo i koji, njima smeta Hrvatski blok, a ne smeta im koaliranje s četnicima", rekao je Pašalić.

Predsjednik HČSP-a Luka Podrug, koji je, kao i Pašalić, bio burno pozdravljen, pozvao je sve nazočne da glasuju za Pašalića.

"Dario Kordić osuđen je zbog lažnog svjedočenja Stipe Mesića, a sada smo, kao i 90-ih godina, u vremenu kada se odlučuje o sudbini Hrvatske", rekao je Podrug.

Na skupu je burno pozdravljen i pukovnik u mirovini Mirko Čondić koji nije govorio.

Pročitajte više