Predizborni skup LS-a "urbanom kulturnom protiv primitivizma"

"URBANOM kulturnom protiv primitivizma" glavna je poruka Liberalne stranke (LS) s večerašnjeg predizbornog skupa održanog na Trgu Petra Preradovića u Zagrebu.

Predsjednik LS-a Ivo Banac i drugi čelnici stranke pozornicu su prepustili video-projekcijama i D.J-u M.I.L.E. te VIS-u "IHTHIS", a sami su razgovarali s građanima i s novinarima na Cvjetnom trgu, gdje je upriličena i izložba grafita.

Obračajući se Zagrepčanima Banac je rekao kako je kandidat LS-a u 1. izbornoj jedinici Karl Gorinšek, koji je na listi SDP-a, te je pozvao birače da glasuju za tu listu. Jer, kako je ocijenio, "SDP je pokazao veliku susretljivost prema liberalnoj opciji u Hrvatskoj".

Banac je kao glavnu izbornu temu izdvojio pitanje obrazovanja i školstva. "Ne možemo graditi moderno gospodarstvo bez većih ulaganja u školstvo na svim razinama, a posebno na razini sveučilišta", ocijenio je Banac.

Dodao je da je važno i pitanje zaštite okoliša gdje je, kaže, LS mnogo učinio. "Pokušavamo svuda uvesti red, što je u Hrvatskoj najveći problem, te osnažiti pravosuđe", rekao je Banac.

Po njegovim riječima LS očekuje da će na temelju izbornih rezultata stranka imati šest saborskih zastupnika.

"Mislim da ćemo imati dovoljan ulog da možemo sudjelovati u formiranju nove vlasti, i da ćemo na taj način pokušati okrupniti našu opciju i u savezu s drugim liberalnim opcijama dati mogućnost jednog drukčijeg izbornog natječaja na idućim izborima", rekao je Banac.

Komentirajući najavu Ive Sanadera da će HDZ pobijediti u svim izbornim jedinicama, predsjednik LS-a ustvrdio je da su hrvatski birači "dovoljno sofisticirani da znaju kako to nije u interesu demokratizacije i ulaska Hrvatske u EU" te je procijenio da će izabrati stranke sadašnje vladajuće koalicije.

Pročitajte više