Predsjednička kandidatkinja Kosor: Štitit ću nacionalne interese

PREDSJEDNIČKA kandidatkinja HDZ-a Jadranka Kosor na večerašnjem predizbornom skupu u Sisku naglasila je da će, bude li izabrana za predsjednicu, prije svega štititi hrvatske nacionalne interese, prava hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i ratnih stradalnika bez čijih žrtve ne bi bilo slobodne i suverene Republike Hrvatske, te prava umirovljenika, žena, obitelji i mladih.

"Nikada neću zaboraviti povijesne činjenice i žrtve koje su umrle za hrvatsku slobodu, nikada neću reći da Srbija i Crna Gora nisu bile agresor na Hrvatsku u Domovinskom ratu, nikada neću reći da bismo mi sa Srbijom i Crnom Gorom trebali razmijeniti isprike, jer se mi nemamo kome što ispričavati, branili smo svoje domove, domovinu, svoju zemlju", rekla je Kosor.

Najavila je da će odmah u siječnju, pobijedi li na predsjedničkim izborima, reći "stop projektu Družba Adriji , jer je taj sporazum štetan za hrvatski Jadran i za cijelu Hrvatsku".

Također je kazala kako neće dopustiti da ijedan hrvatski vojnik ode u Irak, dodavši kako je "previše je mladosti palo za slobodnu Hrvatsku u Domovinskom ratu".

Predsjednička kandidatkinja Jadranka Kosor na skupu se posebno obratila umirovljenicima, pozvavši ih da njoj daju svoj glas jer će se, kao predsjednica, zauzeti da se poboljša njihov položaj i standard.

Također je pozvala žene da glasuju za nju, rekavši da će kao prva žena hrvatska predsjednica posebno štititi prava žena. "Neću dopustiti da se žene vrijeđaju i ponižavaju na bilo koji način - ni kod zapošljavanja, ni kod vrednovanja njihovog rada, ni u svakodnevnom životu i u obitelji".

Zaključujući iznošenje svoga izbornoga predsjedničkog programa Jadranka Kosor rekla je kako će za nju "svi građani biti jednaki", te da su njoj "ljudi ispred politike".

Predizborni skup održan na sisačkoj gradskoj tržnici Kotroba, završila je pozivom građanima da izađu na predsjedničke izbore i poklone joj povjerenje, rekavši da ona "nikada nije iznevjerila svoj hrvatski narod".

Jadranka Kosor obišla je danas u Sisačko-mosavačkoj županiji i Kutinu, Novsku, Glinu, Topusko i Petrinju, gdje se susrela s građanima i održala predizborne skupove.

Pročitajte više