Predsjednički kandidat Mesić u Osijeku

PREDSJEDNIČKI kandidat Stjepan Mesić, predstavljajući danas svoj izborni program u Osijeku, na konferenciji za novinare rekao je da pregovarački tim za EU moraju činiti ljudi izvan politike, stručni i sposobni da za Hrvatsku učine najbolje.

Kako je rekao, u dosadašnjem se radu zauzimao za demokratizaciju Hrvatske i ravnopravnost svih građana, što će i ubuduće činiti. Kao poseban problem istaknuo je loše provedenu "i brutalnu privatizaciju" te tešku gospodarsku situaciju.

Iako ima sve preduvjete za razvoj, u Slavoniji se nažalost još ništa ne pokreće, rekao je Mesić istaknuvši kako nam je obveza "raditi na izvoznom, a maksimalno smanjiti uvozne programe, posebno hrane".

Smiješno je da uvozimo čak i čvarke, kada se zna što to znači za Slavoniju. Upravo uoči ulaska Hrvatske u EU, važno je odrediti kojim ćemo putem ići i kako od Hrvatske uistinu stvoriti zemlju blagostanja, kazao je predsjednički kandidat Mesić.

Nakon konferencije za novinare, Mesić je govorio na osječkom Gradskom radiju, a prijenos su slušali građani na središnjem osječkom Trgu Ante Starčevića. Izjavio je da se, među ostalim, zauzima za zakonsko reguliranje imovine u istospolnim zajednicama.

No, takve zajednice nisu brak, rekao je Mesić dodavši kako je brak "zajednica muškarca i žene". Odgovarajući na upit glavnog urednika Gradskog radija, Đorđa Ivkovića kako ocjenjuje suradnju s bivšim premijerom Ivicom Račanom i sadašnjim Ivom Sanaderom, Mesić je odgovorio kako je "u početku i s bivšim premijerom bilo određenih nesuglasica koje su se brzo ispravile", a da je "sa sadašnjim dobro surađivao sve do ove izborne kampanje".

"Zamjerio sam što se Vlada uključila u predizbornu kampanju kao da je riječ o izboru za Vladu, a ne za predsjednika države. Sada je to riješeno, a što se tiče buduće suradnje jasno je da ona mora biti kvalitetna na relacijama između predsjednika Vlade, Sabora i predsjednika države", rekao je.

Prije dolaska u osječki hotel "Central" predsjednički kandidat Mesić družio se s građanina na novoobnovljenom Trgu Marina Držića. Osječki gradonačelnik Zlatko Kramarić tom je prilikom pozvao građane Osijeka da na predstojećim predsjedničkim izborima glasuju za Stjepana Mesića.

Foto: FAH

Pročitajte više