Predsjednik Irana se nada da će Sharon umrijeti

IRANSKI predsjednik Mahmud Ahmadinedžad u četvrtak je izrazio nadu da će teško bolesni izraelski premijer Ariel Sharon uskoro umrijeti, izvijestila je agencija ISNA.

Poluslužbena iranska studentska novinska agencija ISNA izvijestila je da je iranski predsjednik skupini šijitskih muslimanskih klerika u Qomu rekao da se nada konačnoj vijesti "da se zločinac iz Sabre i Šatile pridružio precima".

"Po Božjoj volji istina je da su se ubijeni iz Sabre i Šatile pridružili svoji precima i po Božjoj volji će im se i drugi, Izraelci upleteni u pokolj u rujnu 1982. godine, ubrzo pridružiti", rekao je Ahmadineđžad, kako prenosi ISNA govor iranskog predsjednika u vjerskom središtu gradu Qomu.

Tijekom izraelske okupacije južnog Libanona, izraelski saveznici, kršćanska milicija, upali su u palestinske izbjegličke logore Sabra i Šatila i masakrirali stotine izbjeglica. Službena izraelska istraga pokazala je "neizravnu odgovornost" tadašnjeg ministra obrane Ariela Sharona zbog čega je morao je podnijeti ostavku.

Sharon se nakon teškog moždanog udara u srijedu navečer bori za život u jeruzalemskoj bolnici.

Pročitajte više