Predsjednik Mesić čestitao Uskrs mitropolitu Jovanu

Predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić uputio je čestitku u povodu Uskrsa njegovom visoko preosveštenstvu Jovanu, mitropolitu zagrebačkoljubljanskom i cijele Italije te svim vjernicima Srpske pravoslavne crkve u Hrvatskoj, priopćeno je iz Ureda Predsjednika Republike.

"Najveći kršćanski blagdan prigoda je ne samo za vjerničku radost, obiteljsko i crkveno zajedništvo već ujedno i blagdan kada se najčešće zaustavljamo pred pitanjem o tome što smo dobra učinili kao pojedinci i kao članovi društvene i vjerske zajednice kojoj pripadamo.

Zauzimajući se za duhovno i svako drugo dobro svojih vjernika, očuvanje narodnih tradicija, te, uz ostalo za dijalog s drugim vjerskim zajednicama i tijelima vlasti na svim razinama, Vaša je Crkva dala vidljiv doprinos u stvaranju ozračja mira i pomirenja, što je pretpostavka razvoju i napretku države i svih njezinih građana.

Vjerujem da će se odnosi između državnih vlasti i Srpske pravoslavne crkve u našoj Domovini nastaviti razvijati u duhu suradnje i zajedničkoga nastojanja za opće dobro svih građana", stoji, uz tradicijski pozdrav "Hristos voskrese", u čestitki predsjednika Mesića.

(Hina) xpp ysp

Pročitajte više