Predsjednik Mesić i ministar Pankretić razgovarali o posljedicama suše

PREDSJEDNIK Republike Hrvatske Stjepan Mesić primio je danas ministra poljoprivrede i šumarstva Božidara Pankretića, s kojim je razgovarao o sanaciji šteta uzrokovanih sušom te o mjerama koje Vlada planira poduzeti, priopćeno je iz Ureda predsjednika.

U razgovoru je "izražena potreba pronalaženja modela pomoći na čemu bi zajednički trebala raditi Vlada, lokalna uprava i samouprava te hrvatske poslovne banke, jer je ublažavanje šteta od suše od nacionalnog značenja i stoga bi moralo imati prioritet u aktivnostima izvršne vlasti", kaže se u priopćenju.

U tom smislu, predsjednik Mesić podržao je mjere hrvatske Vlade i Ministarstva poljoprivrede i šumarstva, usvojene na sjednici održanoj 15. svibnja ove godine, te je izrazio podršku dodatnim mjerama koje se planiraju poduzeti.

U 13 hrvatskih županija zbog suše je proglašena elementarna nepogoda, a prema nekim procjenama, u pitanje je dovedena egzistencija gotovo milijun hrvatskih građana, pri čemu je posebno pogođena Slavonija, kaže se u priopćenju iz Ureda predsjednika.

Pročitajte više