Predsjednik Mesić na Festivalu dalmatinskih klapa u Omišu

Predsjednik Republike Stjepan Mesić večeras je nazočio gostujućem koncertu Kajkavskih popevki na Omiškom festivalu dalmatinskih klapa.

Riječ je o tradicionalnom koncertu koji grad Zagreb daruje Omišu, a večerašnji koncert je održan pod pokroviteljstvom zagrebačke Gradske skupštine. Nastupili su poznati pjevači kajkavskih pjesama s Krapinskog festivala, a među njima i Gabi Novak, Elvira Voća, Višnja Korbar, Sandra Bagarić i drugi u pratnji Tamburaškog orkestra HRT-a, pod ravnanjem Stjepana Mihaljinca i Siniše Leopolda.

Predsjednika Mesića publika na koncertu je toplo pozdravila, a ove godine je posjetitelja bilo znatno više jer su postavljene tribine koje je Grad Zagreb darovao Festivalu dalmatinskih klapa u Omišu. Koncert Kajkavskih popevki, dar Zagreba Omišu, Omišani uzvraćaju koncertom također tradicionalnim u dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu koji se svake godine održava u studenom kao dar Omiša gradu Zagrebu.

Prije koncerta predsjednik Mesić je posjetio Festivalsku upravu koja ga je izvijestila o povijesti okupljanja dalmatinskih klapa u Omišu te uručila prigodne darove. Ravnatelj Festivala dalmatinskih klapa Dražen Mladin darovao je predsjedniku Mesiću skulpturu "Pisma grada Omiša", autora Stanislava Barčevića, a omiški gradonačelnik Ivan Škaričić odljev reljefa s pročelja kuće "Sretnog čovjeka", kako je zovu u Omišu. Na tom su reljefu zapisane riječi nekog drevnog Omišanina koji je upisao: "Hvala ti Bože što sam živio na ovom svijetu".

Koncert Kajkavskih popevki predsjednik Mesić je pratio u društvu predsjednice Skupštine grada Zagreba Morane Paliković-Gruden, a koncertu je, uz ostale, uglednike nazočio i splitski gradonačelnik Slobodan Beroš.

(Hina) merc mć

Pročitajte više