Predsjednik Mesić o isprici predsjednika sinjske HVIDR-e

KOMENTIRAJUĆI prekjučerašnju prijeteću izjavu te zatim ispriku predsjednika sinjske HVIDR-e Dražena Pavlovića, predsjednik Stjepan Mesić rekao je danas u Virovitici kako se "lako sada ispričati" te da "od toga nema nikakve koristi".

"No", dodao je Mesić, "nije najveći krivac onaj tko je izrekao prijetnju i poslije se ispričao. Veći je problem s onima koji su taj tekst napisali i inspirirali one koji prijete."

U prigodi današnjeg posjeta Virovitici predsjednik države komentirao je i jučerašnju tučnjavu između srpskih i hrvatskih učenika u vukovarskoj Trećoj srednjoj školi kod obližnjeg caffe-bara u Borovu naselju, rekavši da "ne treba svakom sukobu, poglavito među djecom, pripisivati značaj međunacionalnog sukoba, i tako mu pridavati pozornost veću nego zaslužuje".

Mesić je komentirao i jučerašnje ocjene čelnika LS-a Zlatka Kramarića i IDS-a Damira Kajina kako do 2. travnja nije moguće donijeti izborni zakon po kojemu bi se trebali održati redoviti parlamentarni izbori iduće godine, zbog čega je, kako drže, u Hrvatskoj moguća ustavna kriza.

"Vjerujem da ustavne krize neće biti, ali to ne opravdava one koji taj posao nisu obavili na vrijeme", rekao je Mesić.


Pročitajte više