Predsjednik Mesić o predstojećim izborima

PREDSJEDNIK Stjepan Mesić izjavio je kako u vezi s izborima nema nikakvog razloga da ide u sukob s koalicijom, kao ni s opozicijom.

"I jedni i drugi žele da to bude u jesen. Ako to žele, neka im bude" rekao je predsjednik Mesić u razgovoru za sutrašnji "Jutarnji list" odgovarjući na upit zašto misli da je bolje ići na izbore u proljeće nego na jesen.

"Proljeće smatram boljim terminom jer bi se tada završile sve bitke oko donošenja proračuna", naveo je Predsjednik.

"Ako se donese proračun i sve institucije ove države mogu funkcionirati i ako procijenimo kolika će biti stopa rasta i sve ostalo što se proračunom određuje - izbori bi se mogli održati u mirnijom atmosferi. Sada je situacija prenapeta, ali ako svi žele izbore, u redu. Ja ću ponuditi mandat pobjedniku" izjavio je Mesić za Jutarnji list u razgovoru objavljenom pod naslovom "Neka im bude, raspisat ću izbore već najesen!"

Premijer Ivica Račan u srpnju je na novinarsko pitanje hoće li se izbori održati 23. ili 30. studenoga kazao kako će se parlamentarni izbori održati "u drugoj polovici mjeseca studenog" te da datum ovisi o tome kada će biti završeni odgovori na pitanja koja je Europska unija uručila Hrvatskoj.

(Hina) dd dd

Pročitajte više