predsjednik mesić posjetio dvije škole i dom za starije osobe

Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić posjetio je danas u Zagrebu dvije škole i dom za starije osobe, predao ima poklone i upoznao se s problemima "ljudi svih uzrasta".

To je bio ciljani posjet u kojem smo obišli sve faze, jer svatko ima svoje probleme, izjavio je Mesić. Naglasak je na ravnopravnosti spolova, na školovanju za zapošljavanje prije svega žena, spomenuli smo Međunarodni dan žena i razmotrili kako s pravima žena danas stoji u našem društvu, zaključio je nakon posjeta.

Uz predsednika Mesića bili su nazočni ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac i zagrebačka gradonačelnica Vlasta Pavić.

U Osnovnoj školi "Grigor Vitez" na Krugama uz redoviti program predsjednik se upoznao s programom školovanja 120 učenika koji imaju posebne potrebe. Obišao je dvije učionice a potom pratio kraću učeničku priredbu.

U Visokoj zdravstvenoj školi, koja obrazuje oko 1500 studenata na pet trogodišnjih studija, polaznici su se požalili da njihova zanimanja još nisu uvedena u službenu nomenklaturu, što im onemugućuje zapošljavanje.

Gosti su odgovorili da je postupak priznavanja u tijeku.

(Hina) xiluc yaz

Pročitajte više