Predsjednik Mesić primio izaslanstvo Foruma žena SDP-a

Predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić primio je danas izaslanstvo Foruma žena SDPa Kaštela, priopćeno je iz Ureda Predsjednika Republike.

Tijekom razgovora predsjednik Mesić istaknuo je kako je jedna od ključnih zadaća društva osigurati ravnopravnost žena, a to među ostalim znači i osigurati dovoljno jaslica i vrtića, ali i škola s produženim boravkom.

Izaslanstvo Foruma žena SDP-a Kaštela zanimalo je i kako pronaći rješenje za mlade koji nakon završenog školovanja ne mogu pronaći zaposlenje, a Predsjednik je naglasio kako je nužno poticati proizvodnju i otvarati nova radna mjesta.

"Broj nezaposlenih može se mijenjati i korištenjem raznih metoda mjerenja", rekao je predsjednik Mesić, i istaknuo kako se mora raditi na "povećanju broja zaposlenih".

Također je rekao kako su danas umirovljenici najviše zakinuti, jer su upravo oni stvarali ono što Hrvatska danas ima, navodi se u priopćenju.

Mesić je naglasio i kako se ne smije ponoviti greška divlje privatizacije i divljeg kapitalizma, koji su doveli do propasti mnogih tvrtki i gubitka radnih mjesta.

"Moramo dostići europski standard jer tek tada možemo biti u ravnopravnom položaju", rekao je predsjednik Mesić govoreći o potrebi zaštite nacionalnog bogatstva i mogućnosti da stranci kupuju nekretnine na hrvatskoj obali.

(Hina) xsp/pp ysp

Pročitajte više