Predsjednik Mesić primio izaslanstvo Hrvatske udruge fizioterapeuta

PREDSJEDNIK Republike Stjepan Mesić primio je izaslanstvo Hrvatske udruge fizioterapeuta koje ga je izvijestilo o problemima fizioterapeuta, a kao najveći problem, predsjednica Udruge, Mirjana Grubišić, istaknula je nepriznavanje visoke stručne spreme fizioterapeutima i s tim u vezi usaglašavanje s europskim standardima.

Taj problem se djelomično rješava novim Zakonom o visokom školstvu koji je u saborskoj proceduri, istaknuto je na sastanku, priopćeno je iz Ureda Predsjednika Republike.

Razgovaralo se i o sudjelovanju Hrvatske udruge fizioterapeuta na Općoj Skupštini Svjetske konfederacije za fizioterapiju kao punopravne članice, te na 14. Internacionalnom kongresu WCPT-a u Barceloni.

Članice Udruge predale su predsjedniku Mesiću Priznanje za doprinos u razvoju i promicanju fizioterapije u Hrvatskoj te zahvalnost na prihvaćenom pokroviteljstvu simpozija "Idemo naprijed k fizioterapiji 21. stoljeća", koji je održan u studenom prošle godine.

U izaslanstvu su, osim predsjednice Hrvatske udruge fizioterapeuta Mirjane Grubišić, bile tajnica Udruge Mirjana Vujanić, predsjednica Povjerenstva za obrazovanje i usavršavanje Gordana Vešligaj i predsjednica Kardiološko-respiratorne sekcije Kata Jurić.

Pročitajte više