Predsjednik Mesić primio izaslanstvo Lige izraelsko-hrvatskog prijateljstva

PREDSJEDNIK Republike Stjepan Mesić primio je izaslanstvo Lige izraelsko-hrvatskog prijateljstva, na čelu s predsjednikom Lige Samuelom Schlesingerom, priopćeno je danas iz Ureda Predsjednika.

Predsjednik Mesić je izrazio zadovoljstvo dobrim bilateralnim odnosima između dviju zemalja, ali i interes da se produbi gospodarska suradnja, pri čemu hrvatske luke mogu postati vrata mnogim izraelskim proizvodima za ulazak na tržište srednje i jugoistočne Europe. Predsjednik Mesić je također naglasio kako je jedna od mogućnosti gospodarske suradnje Hrvatske s Izraelom naša proizvodnja i prerada hrane.

Schlesinger je ocijenio kako su odnosi između dvije zemlje prijateljskli te u stalnom usponu, posebno nakon posjeta predsjednika Mesića Izraelu u listopadu 2001. Zahvalio je predsjedniku Mesiću na razumijevanju bliskoistočnih procesa, a predstavnici Lige pozdravili su mogućnost korištenja Luke Rijeka za plasman svojih proizvoda u Europu.

Uz predsjednika Mesića su bili: predstojnik Ureda Predsjednika Davor Božinović, pomoćnik ministra vanjskih poslova i počasni član Lige Svjetlan Berković, te pomoćnik savjetnika Predsjednika za vanjsku politiku Tomislav Car.

U izaslanstvu su bili predsjednik Lige i počasni konzul RH u Izraelu Samuel Ivan Schlesinger, počasni konzul Moldove u Izraelu Gerson Peres, tajnik Lige Jack Padwa, predsjednik izraelskih vatrogasaca Shimon Romah i član Lige Zalman enav.

Pročitajte više