Predsjednik Mesić primio izaslanstvo Udruge "Hrvatske slobodne zone"

HRVATSKI predsjednik Stjepan Mesić primio je u posjet izaslanstvo Udruge "Hrvatske slobodne zone", priopćeno je danas iz Ureda Predsjednika.
Izaslanstvo je upoznalo Predsjednika o aktivnostima Udruge i poslovanju hrvatskih slobodnih zona, a u tom kontekstu i s novim Zakonom o slobodnim zonama koji je u saborskoj proceduri. U izaslanstvu smatraju da su slobodne zone poseban instrument gospodarske politike jedne zemlje, pomoću kojeg bi se mogli postići višestruki gospodarski učinci.

Novi zakon bi trebao, naglasili su u izaslanstvu, na moderan način urediti poslovanje gospodarstvenika u okviru slobodne zone uz strogu primjenu zakonskih uvjeta kojima se regulira njezino poslovanje.

Predsjednik Mesić je podržao takav pristup, te se zauzeo za donošenje takvih zakonskih rješenja koja bi bila na razini međunarodnih standarda, ali i koja bi omogućila dodatna domaća i inozemna ulaganja, sve s ciljem povećanja izvoza i poticanja zapošljavanja.

U izaslanstvu koje je predvodila predsjednica Udruge i direktorica Slobodne zone Zagreb Dubravka Maras bio je i njezin pomoćnik Marko Ćurković, kao i direktor Slobodne zone Splitsko-dalmatinske Vicencije Biuk, direktor Slobodne zone Vukovar u osnivanju Josip Galić te direktor "Feroimpexa" d.o.o. Zoran Legac, stoji u priopećnju Ureda Predsjednika.

Pročitajte više