Predsjednik Mesić primio izaslanstvo udruge "Tvrđava Knin"

PREDSJEDNIK Republike Stjepan Mesić primio je danas izaslasnstvo Udruge hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a Šibenskokninske županije "Tvrđava Knin", izvijestio je Ured Predsjednika Republike.

Izaslanstvo je predsjednika Mesića izvijestilo o ciljevima rada svoje Udruge, a to su okupljanje hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a, te zaštita njihova statusa i promicanje njihovih interesa.

Naglasili su također kako žele surađivati s međunarodnim organizacijama veterana te udrugama u drugim državama koje skrbe za branitelje liječene od PTSP-a, posebno naglasivši kako žele istinu o Domovinskom ratu u zemlji i inozemstvu, stoji u priopćenju.

Udruga "Tvrđava Knin" ima 120 članova i djeluje na socijalnoj integraciji branitelja i članova njihove obitelji, sudjeluje u organiziranju seminara i edukaciji, potiče organiziranje slobodnog vremena, a svoje aktivnosti organizira u suradnji s tijelima državne uprave, stručnim ustanovama i institucijama.

Naglasili su da su kao udruga pokrenuli mnoge projekte kojima potiču reintegraciju braniteljske populacije u društvom, a među njima je i projekt ECDL Centra, u kojem se provode tečajevi za rad na računalu poslije čega će polaznici dobiti Europsku računalnu diplomu.

Predsjednik Mesić u potpunosti je podržao rad i ciljeve Udruge hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a te naglasio kako nije dovoljno oboljele od PTSP-a samo liječiti nego im treba pružiti mogućnost da poprave kvalitetu življenja.

"Rad ove Udruge je izvrstan primjer kako to treba činiti, jer samo organizirani, a ova Udruga to jest, mogu uspjeti, pri čemu država mora pomoći da se oboljeli od PTSP-a osposobe za mirnodopski život", naglasio je predsjednik Mesić.

U izaslanstvu udruge "Tvrđava Knin" bili su predsjednik Mladen Milošević, dopredsjednik Ivan Kanaet, informatičar Ante Arbanas, voditelj informatičke edukacije Boris Kraljić, voditelj dječje igraonice Marko Meštrović te voditelj kreativne radionice Jakov Ančić.

Pročitajte više