Predsjednik Mesić primio pomoćnicu američkog ministra obrane

Predsjednik Republike Stjepan Mesić primio je u petak pomoćnicu američkog ministra obrane Miru Ricardel s kojom je razgovarao o bilateralnoj vojnoj suradnji dviju zemalja, priopćeno je iz Ureda Predsjednika. L

Predsjednik Mesić istaknuo je dobru suradnju Sjedinjenih Država i Hrvatske u kontekstu postizanja hrvatskih strateških ciljeva - ulaska u EU i NATO. Naglasio je također važnost obrambenih reformi u RH u kojima je uspostavljen uravnotežen sustav upravljanja i usmjeravanja, kao i važnost budućih reformskih koraka koje ćemo poduzeti s ciljem izgradnje odgovarajućeg i održivog sustava, navodi se u priopćenju.

Pomoćnica američkog ministra obrane Mira Ricardel naglasila je značaj sudjelovanja pripadnika hrvatskih Oružanih snaga u misiji ISAF u Afganistanu, te je izrazila želju za nastavak podrške demokratski izabranoj vlasti u toj zemlji kroz druge oblike pomoći, zaključuje se u priopćenju.

Mira Ricardel se tijekom dvodnevnog boravka u Hrvatskoj sastala i s premijerom Ivom Sanaderom, potpredsjednikom Sabora Lukom Bebićem i ministrom obrane Berislavom Rončevićem.

(Hina) xpp/xdj ydj

Pročitajte više