Predsjednik Mesić primio Relju Bašića

Predsjednik Republike Stjepan Mesić primio je danas u svom uredu Relju Bašića, hrvatskog glumca koji je početkom mjeseca proglašen UNESCOovim umjetnikom za mir, priopćeno je iz Ureda predsjednika.

"Želja mi je promovirati međusobnu toleranciju i zbližavanje kultura, da putem kulture povežemo zemlje jugoistočne Europe", rekao je hrvatski glumac koji je nedavno proslavio 50. godišnjicu umjetničkog djelovanja, ali i 30. obljetnicu kazališne družine "Teatar u gostima".

Među 44 UNESCO-ova umjetnika za mir, samo je četrnaest Europljana, izvijestio je Predsjednika Relja Bašić, iskoristivši priliku da predstavi osnovne ciljeve svoga djelovanja.

Njegov program vezan je uz predstavljanje kultura zemalja jugoistočne Europe s posebnim naglaskom na nacionalne manjine, a provodio bi se organiziranjem putujućeg festivala kojim bi se književnost, likovna, glazbena i kazališna umjetnost nastojale predstaviti u manjim centrima, mjestima gdje je ponuda kulturnih zbivanja, zbog udaljenosti od metropole, mnogo siromašnija, stoji u priopćenju iz Ureda predsjednika.

(Hina) xpp ymć

Pročitajte više