Predsjednik Mesić u posjetu Hvaru

PREDSJEDNIK RH Stjepan Mesić danas je započeo dvodnevnu posjetu srednjodalmatinskim otocima Hvaru i Visu.

Prijepodne je boravio u gradu Hvaru gdje je s građanima razgovarao na kavi u hvarskoj kavani Pjaca.

Predsjednika države je na kavi s građanima pozdravio gradonačelnik Hvara Zoran Domančić i najstariji hvarski gradski vijećnik, 76-godišnji Jure Zaninović.

Stariji Hvarani su predsjedniku Mesiću kazali kako Hrvatska mora postati prije svega ekonomski jaka da bi to bila i politički, ali da proizvodnje, koja je uz poljoprivredu temelj razvitka, gotovo da i nema.

Predsjednik Mesić se složio s Hvaranima u ocjeni da bolja budućnost Hrvatske prvenstveno ovisi o pokretanju proizvodnje i izvoza. To će, rekao je, u idućem razdoblju biti zajednička zadaća Sabora, Vlade i predsjednika države.

"Mi imamo previše uvoza, a premalo proizvodnje i izvoza. Jedino možemo uspjeti onda ako svoju proizvodnju pokrenemo. Na tom se pitanju moraju zajednički naći Sabor i Vlada i ja i svi oni koji odlučuju. Trebamo napraviti strategiju razvoja hrvatskog gospodarstva. Bez ozbiljne strategije rješavat ćemo samo dio po dio gospodarskih problema, a nikada globalno i u cijelosti", rekao je Mesić.

Dodao je da bez takve strategije svaka vlada ponovno počinje od početka rasplitati gdje smo stali i kuda ćemo dalje. "Jednom se mora jedinstveno reći, mi moramo proizvoditi, bez proizvodnje nijedna zemlja nije uspjela", rekao je predsjednik Mesić.

Nakon grada Hvara predsjednik Mesić popodne boravi u Starigradu, gdje će također navečer razgovarati sa Starigrađanima. Sutra će predsjednik Mesić posjetiti Komižu na otoku Visu.

Pročitajte više